Британските депутати ще дебатират и гласуват в понеделник дали да

...
Британските депутати ще дебатират и гласуват в понеделник дали да
Коментари Харесай

Британските депутати ще дебатират и гласуват в понеделник дали да одобрят сделката за Брекзит

Британските депутати ще дебатират и гласоподават в понеделник дали да одобрят договорката, контрактувана от премиера Борис Джонсън с Европейски Съюз за Брекзит. Това заяви водачът на Камарата на общините на английския парламент Джейкъб Рийс-Мог, съобщи Ройтерс.

Британското държавно управление планираше да изиска от депутатите да одобрят договорката през днешния ден, само че доскоро парламентаристите вместо това поддържаха корекция, импортирана от техен сътрудник, някогашния реакционер - Оливър Летуин, предвиждаща да бъде краткотрайно спряно одобряването на договорката.

Същевременно обаче ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу пък сподели, че ще реши в понеделник дали да разреши на държавното управление да предложи още веднъж парламентарен избор по договорката за Брекзит, контрактувана от Борис Джонсън с Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Има сделка в Народното събрание, че един и същи въпрос не може да бъде предлаган на два пъти за гласоподаване по време на една и съща сесия на Народното събрание.

По-рано през днешния ден признатата от английските депутати корекция, импортирана от депутата Летуин, проправи пътя към това министър председателят да изиска от Европейски Съюз нова пролонгация на Брекзит. Поправката на Летуин де факто планува депутатите да гласоподават по договорката за Брекзит едвам откакто бъде гласувано в Народното събрание публично законодателство за нейната ратификация, разяснява Ройтерс.

Докато депутатите гласоподаваха по тази корекция, антиБрекзит протестиращи се бяха събрали пред Народното събрание. Когато те научиха какво е депутатското решение, те го приветстваха, съобщи Ройтерс.

Същевременно френското президенство съобщи по отношение на Брекзит, че в допълнение отсрочване не е в полза на никого, съобщи Франс прес.

"Споразумение беше контрактувано, в този момент английският парламент би трябвало да каже дали го утвърждава или го отхвърля. Трябва да има избор всъщност в Народното събрание ", счита френското президентство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР