Британските депутати нанесоха днес ново тежко поражение на премиера Борис

...
Британските депутати нанесоха днес ново тежко поражение на премиера Борис
Коментари Харесай

Британският парламент отхвърли за втори път искането на Борис Джонсън за предсрочни избори

Британските депутати нанесоха през днешния ден ново тежко проваляне на премиера Борис Джонсън, като отхвърлиха настояването му за предварителни парламентарни избори на 15 октомври, заяви Франс прес.

В поддръжка на предлагането на кабинета гласоподаваха единствено 293 народни представители, доста по-малко от нужните две трети в 650-местния парламент. Така депутатите отхвърлиха за повторно за последните пет дни предлагането на Джонсън за предварителни избори.

Преди вота ръководителят на държавното управление сподели, че няма да желае ново отсрочване на Брекзит, очакван за 31 октомври, макар че през вчерашния ден влезе в действие закон, предусещащ точно това.

Този текст задължава премиера да изиска от Европейски Съюз отсрочване, в случай че не реализира съглашение за излизане до 19 октомври, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вчерашното съвещание в Камарата на общините бе последното преди прекъсването на работата на Народното събрание за пет седмици по решение на Джонсън. То ще бъде запомнено и с изненадващото известие на ръководителя на камарата Джон Бъркоу, че ще подаде оставка след 10 години на поста.

Спирането на работата на Народното събрание, която Бъркоу назова " парламентарен скандал ", провокира вълна от отвращение в Обединеното кралство, където съперниците на тази мярка подозират Борис Джонсън, че желае по този метод да попречи на депутатите да водят диспути за Брекзит и да изкара страната от Европейски Съюз без договорка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР