Британските антитръстови регулатори откриха разследване срещу Apple и нейния онлайн

...
Британските антитръстови регулатори откриха разследване срещу Apple и нейния онлайн
Коментари Харесай

Великобритания започва разследване на Apple за злоупотреба с пазарно положение

Британските антитръстови регулатори откриха следствие против Apple и нейния онлайн магазин App Store, с цел да открият дали има корист с пазарна мощ посредством настояването разработчиците на приложения да употребяват личната платежна система на софтуерния колос, съобщи Bloomberg.

Органът за конкуренция и пазари (CMA) ще прегледа евентуално „ преобладаващата “ позиция на Apple в предлагането на приложения за iPhone и iPad, като се концентрира върху това по какъв начин компанията принуждава клиентите си да употребяват системата ѝ за заплащания вътре в приложенията.

Разследването стартира в миг, в който английският регулатор на конкуренцията се пробва да влезе в челните редици на надзора на софтуерни марки след излизането на Англия от Европейския съюз. СМА се готви да сътвори специфичен отдел за задачата през идващия месец и предизвести, че най-големите компании ще бъдат подложени на спомагателен надзор.

Разглеждането на опцията за корист с пазарно състояние от страна на Apple ненапълно е подхранено от терзания от страна на разработчиците. През 2020 година Epic Games се оплака, че играта ѝ Fortnite е била свалена от App Store след опит за заобикаляне на разплащателната система на Apple.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР