Британски войници идват в България на 6-месечна мисия, съобщи британското

...
Британски войници идват в България на 6-месечна мисия, съобщи британското
Коментари Харесай

Британски войници идват за 6 месеца у нас

Британски бойци идват в България на 6-месечна задача, заяви английското посолство след визитата на представяния от тях като министър на въоръжените сили на Обединеното кралство Джеймс Хийпи.

Всъщност по българския протокол Хийпи е четвърти по сан в английското Министерство на защитата след министъра Бен Уолъс и длъжността му се равнява на зам.-министър. Той се срещна в София с военния ни министър Драгомир Заков (ПП).

" Министър-председателят Борис Джонсън неотдавна разгласи изпращането на английски войски в България. Тези войски ще вземат участие в ръководено от България обучение един до друг с българските си сътрудници. Ръководената от България задача за образование ще продължи до шест месеца и ще бъде от изгода както за английските, по този начин и за българските войски, като ще усъвършенства оперативната съгласуемост и шерването на умения сред двете народи ", оповестява посолството.

Преди 10 дни Джонсън разгласи разполагането на 150 бойци у нас като част от новата бойна група на Алианса, основана след началото на войната на Русия против Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР