Британски вариант на новия коронавирус изглежда не причинява толкова тежко

...
Британски вариант на новия коронавирус изглежда не причинява толкова тежко
Коментари Харесай

Британският вариант на коронавируса не води до толкова тежко боледуване

Британски вид на новия ковид наподобява не предизвиква толкоз тежко боледуване. Това демонстрират две нови проучвания, оповестени в профилирани издания от групата на английското здравно списание " Лансет ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Вариантът, разпознат първо във Англия в края на предходната година, е мощно инфектиран. Смята се, че той е измежду главните аргументи за новата епидемиологична вълна в редица страни през последните седмици. Има и опасения, че английският вид, който към този момент е най-разпространеният в Съединените щати, води до по-тежко боледуване от Covid-19.

Първото проучване анализирало група от 496 пациенти, признати в английски лечебни заведения през ноември и декември. Авторите не разкрили разлика при риска от тежко боледуване и гибел при тези, инфектирани с английския вид на ковид, и останалите.

Второто проучване открило, че имунизациите против Covid-19 евентуално са ефикасни и против английския вид. То не отчело по-голям брой инфектирани с английския вид след имунизиране, в сравнение с с други разновидности на ковид.

Според английски учени този вид е с сред 40 и 70 % по-заразен от доминиралите преди този момент разновидности. Двете проучвания удостоверяват този извод. Според второто английският вид е с 35 % по-заразен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР