Британски учени установиха нивото на антитела, което е необходимо за

...
Британски учени установиха нивото на антитела, което е необходимо за
Коментари Харесай

Установиха нивото на антитела, което предотвратява симптоматичен COVID-19

Британски учени откриха равнището на антитела, което е належащо за попречване на знаменателен COVID-19, съобщи Ройтерс, като цитира проучване на Оксфордския университет.

Резултатите могат да доведат до ускорение на процеса по създаването на нова ваксина.

Учените са изследвали кръвни проби от доброволци, взели участие в изпитванията на имунизацията на "AstraZeneca ". Нивото на антителата им 28 дни след втората доза от препарата е съпоставено с това на хора, които са се разболели от COVID-19 повече от седем дни след взимането на кръвната проба.

Наличие на огромен брой от някои антитела е открито в кръвните проби, които учените са употребявали, с цел да открият равнища на антитела, свързани с разграничи степени на отбрана против вируса.

На идващ стадий от проучването учените успявали да изчислят успеваемостта на имунизацията от 50% до 90% въз основата на равнището на антителата, които са се образували след втората доза на имунизацията.

"Тези резултати са значими, защото ни разрешават да създадем оценка на успеваемостта на имунизацията, като използваме кръвни проби от по-малък брой клинични изпитвания, в сравнение с ни бяха нужни преди ", изяснява доктор Мерин Войзи, която е част от изследователския екип. Според учените това ще форсира създаването и процеса на утвърждение на нови препарати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР