Британски учени установиха, че лековатите разговори и клюките в службата

...
Британски учени установиха, че лековатите разговори и клюките в службата
Коментари Харесай

Учени: Клюките са важен социален лубрикант

Британски учени откриха, че лековатите диалози и клюките в службата повдигат духа на хората и ги разсейват, като позитивният резултат е по-голям от негативния, заяви уеб сайтът Физ.орг, представен от Българска телеграфна агенция.

При отдалечена работа в изискванията на COVID-19 този потребен резултат мъчно се възпроизвежда.

Учените от бизнес учебното заведение на университета в Ексетър са употребявали данни за 151 работещи от разнообразни браншове. Те откриха, че общите приказки и клюките покачват позитивните страсти и възприятието за задоволеност към края на деня, а и способстват хората да желаят да оказват помощ на сътрудниците си. Тези, които обичат да побъбрят, усещат по-голямо самопризнание в работата си и имат възприятие за по-близка връзка с останалите в службата.

Страничните диалози въпреки всичко разсейват хората и от време на време те се въздържат от тях поради липса на време.

Внимавайте през днешния ден! Всичко, което се споделя, има наклонност да се материализира

Адаптивните хора усещат повече изгодата от общите приказки. Тези, които мъчно се приспособяват, усещат повече отрицателните им страни и от време на време споделят повече, в сравнение с би трябвало.

Учените назовават страничните диалози "важен обществен лубрикант " и дават за образец лекия обществен диалог при започване на делова среща, който основава близост преди съществени договаряния или оценка на работата. Те са и обществен обред, вграден в всекидневието.

Участниците в проучването са интервюирани три пъти дневно по 15 минути три седмици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР