Британски учени установиха, че бързата разходка в парка е изключително

...
Британски учени установиха, че бързата разходка в парка е изключително
Коментари Харесай

За здраво сърце: Поддържайте умерена физическа активност, съветват специалистите

Британски учени откриха, че бързата разходка в парка е извънредно потребна за здравето, само че и поддържането на умерена интензивност също носи изгода. Изследователи от института по спортна активност и здраве към Лондонския колежа са оценили разнообразни модели на придвижване в разстояние на денонощие и по какъв начин те са свързани със здравето на сърцето. Комбинирали са данни от 15 000 души от разнообразни страни, в това число Англия, Австралия, Финландия, Дания и Нидерландия.

Проучването, оповестено в „ European Heart Journal ”, е посочило, че 5 минути умерена до интензивна интензивност дневно имат позитивен резултат върху сърцето в съпоставяне със седенето.
По-полезно е да замените 10 минути седене с 10 минути стоене в изправено състояние. Седенето, легналото състояние или заседналият метод на живот за най-вредни за вас.
Джо Блоджет – откривател от Институт за спорт и здраве в Лондон

Пет минути дневно тичане или колоездене са потребни за здравето на сърцето. Но би трябвало да се откажете от седенето.

Колкото повече извършения вършиме, в колкото по-бързо движение вървите, толкоз по-добре ще стартира да работи сърцето ви.
Съсредоточете се върху изгодите от упражненията в изправено състояние, също и върху съня. Сънят е оздравителен развой. Важно е освен да спите задоволително, само че и да се уверите, че сънят ви е с високо качество. Трябва да имате спокоен сън, с цел да може тялото ви да се отпусне. Мускулите би трябвало да си починат.
Джо Блоджет – откривател от Институт за спорт и здраве в Лондон

Зимната почивка е идеална опция за постоянни разходки. Но с напредването на възрастта е значимо хората да поддържат баланс и еластичност. За това оказват помощ редица извършения с ниска активност, като да вземем за пример клякания, скокове, стоене на един крайник и даже вървене по права линия.

„ Ако мислите за вашия ден и за действия за възстановяване на сърдечния темп и за поддържане на мускулната ви маса, както и за поддържане на салдото, ще бъдете подготвени за 2024 година “, изяснява доктор Снехал Пинто Перейра – доцент по спортна методология.

Бързо вървене по към 20 минути дневно се предлага от множеството здравни организации. Това води до повишение на пулса и по-обилно кръвоснабдяване на сърцето. Към това би трябвало да прибавим и извършения за мощ за горната и долната част на тялото – два пъти седмично.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР