Британски учени успяха да изчислят перфектната възраст за раждане на

...
Британски учени успяха да изчислят перфектната възраст за раждане на
Коментари Харесай

Ето я оптималната възраст за раждане

Британски учени съумяха да изчислят съвършената възраст за раждане на дете. 

Години наред специалисти в областта на гинекологията и акушерството анализирали здравословното положение на майки и новородените им деца, с цел да схванат на коя възраст бебето ще проходи оптимално удобно. Това от своя страна е обвързвано с вярното развиване на детето. Изводите, до които те доближават, са, че съвършените години за раждането на първо дете са 30. 



Учените означават, че през последните години интензивно се приказва за рисковете от късното раждане, само че малко внимание се обръща върху негативите, които крият забременяването в ранна възраст. Раждането на 14-15 години е рисковано, изрично акцентират специалистите. Съществува възможност подрастващият организъм да не издържи натоварването на бременността и самия развой на раждане, който чисто физически е мощно натоварващ. 

Тялото на момичето е подготвен за бременност и раждане към 17-18-годишна възраст. Тогава хормоналният декор се е нормализирал, скелетът е образуван, вътрешните органи са в положително положение. Но толкоз ранна възраст допуска към момента не задоволителна прочувствена зрялост, която е от основно значение за протичането на лека бременност и най-много за справяне с отговорностите на майчинството. 

Забременяване в по-зряла възраст пък крие други опасности. Да стартираме оттова, че от време на време настава прибързано безсилие на функционалностите на яйчниците. В резултат дамата не може да забременее независимо, само че с помощта на актуалната медицина и това има решение. Но даже и зачеване да се случи, репродуктивните експерти предизвестяват, че късната бременност усилва шанса за затруднения. 

А какъв брой би трябвало да се чака преди втора бременност?

" Близките една до друга бременности са рисковани за дамите на всякаква възраст - означи Лора Шумърс от университета на Британска Колумбия. - Установихме обаче, че рисковете са сходни при 12- и 24-месечен период. Намаляването на риска е напълно малко в интервала сред първите 12 и 18 месеца след бременността ", установи тя и акцентира, че заради това няма нужда да се изчаква повече от 1 година сред раждане и ново зачеване.

Препоръките на Световната здравна организация обаче гласят, че би трябвало да мине най-малко година и половина преди наново зачеване. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР