Британски учени са открили връзка между диабета и увеличаването на

...
Британски учени са открили връзка между диабета и увеличаването на
Коментари Харесай

Учени: Диабетът е сред основните фактори за увеличаване на раковите заболявания

Британски учени са разкрили връзка сред диабета и увеличението на случаите на рак по света, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на обява в сп. " Lancet Diabetes and Endocrinology ".

Проучването на експерти от лондонския Импириъл Колидж е основано върху данни за 792 000 души от 175 страни през 2012 година Изследователите са отчели нарастване на новите случаи на 18 типа рак, свързани с диабет и нараснал показател на телесната маса.

Специалистите са открили, че хората с нараснал показател на телесната маса, които също така страдат от диабет, съставляват 5,6 % от новите световни случаи на рак.

Изследователите са отчели, че 38,2 % от общите случаи на рак, които могат да бъдат приписани на диабет и нараснал показател на телесната маса, са в западните страни с високи приходи. Следват югоизточните азиатски страни с 24, 1 %.

Тъй като броят на страдащите от диабет и на хората с нараснал показател на телесната маса нараства, експертите предвиждат нарастване с 30 % за дамите и с 20 % за мъжете на обвързваните с тези два рискови фактора случаи на рак.

Експертите припомнят, че рискът от диабет и нараснал показател на телесната маса може да бъде предотвратен посредством промени в метода на живот като здравословно хранене и физическа интензивност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР