Британски учени са направили изследване и са установили, че котките

...
Британски учени са направили изследване и са установили, че котките
Коментари Харесай

Мъркането: Как котките манипулират хората

Британски учени са създали проучване и са открили, че котките могат да мъркат по разнообразни способи според от избрани потребности - дарба, която им оказва помощ да манипулират хората, написа Би Би Си Сайънс фокус.

Лорън Финк, експерт по тези животни в Интернешънъл Кет Кеър (International Cat Care) споделя, че зоопсихолозите са изследвали акустичните свойства на звуците, издавани от котките. Оказало се, че мъркането им, когато просят храна от стопаните си, е друго от това, когато ги галят.  

How Cats Use Purring To Manipulate Humans
— George Obeid (@_Georgeobeid)
" Искането на храна се възприема като по-належащо и не толкоз прелестно като звучене. То включва високочестотни звуци, които наподобяват рева на новородените ", показва специалистката.

Според зоопсихолозите молбата " Нахрани ме " на домашните любимци обаче е замаскирана в нещо, което може да звучи като прелестно мъркане.

" Викането, вложено в сигнала, който сме склонни да свързваме със удовлетворение, е много тънко средство за приемане на отговор, и мъркането-молба евентуално е по-приемливо за хората, в сравнение с откритото мяукане ", споделя създателят на проучването доктор Карън Маккомб.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР