Британски учени предупреждават, че до дни трябва да се наложат

...
Британски учени предупреждават, че до дни трябва да се наложат
Коментари Харесай

Учени искат ограничения заради коронавируса във Великобритания

Британски учени предизвестяват, че до дни би трябвало да се наложат спомагателни ограничавания, с цел да се избегне претоварване на лечебните заведения на Острова със случаи с Омикрон. Тази заран министърът на опазването на здравето Саджид Джавид не се ангажира с въвеждане на нови ограничения, само че съобщи, че държавното управление следи от близко обстановката и ще реагира при положение на потребност.

Някои от съветниците на английското държавно управление настояват, че, в случай че не бъдат взети незабавни ограничения, заразяванията на ден до края на месеца могат да доближат сред 600 000 и 2 милиона. Те настояват, че действителните заразявания са доста повече от изнасяните публично данни. Таблоидът „ Сън “ написа през днешния ден, че по-строги ограничения ще бъдат въведени неотложно след Коледа. По-рано „ Таймс “ и „ Файненшъл таймс “ оповестиха, че държавното управление има създаден проект за цялостен локдаун.

Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид съобщи по „ Скай нюз “ тази заран, че полемики се водят с учените и съветниците съвсем на всеки час, само че с цел да бъде взето решение за нови ограничавания то би трябвало да бъде подплатено със съответните данни.

Джавид изнесе данни, че към 10% от популацията продължава да е без нито една доза ваксина и че 9 на всеки 10 от най-тежките случаи в лечебните заведения са с хора, които не са имунизирани. Той прикани всички неимунизирани да помислят добре за вредата, която нанасят на обществото.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР