Британски учени от групата SPI-B са установили, че извършването на

...
Британски учени от групата SPI-B са установили, че извършването на
Коментари Харесай

Прането повишава риска от заразяване с коронавирус

Британски учени от групата SPI-B са открили, че осъществяването на домашен отговорности, изключително пране, усилва риска от заразяване с ковид, написа в. " Дейли мейл ".

Изследователите означават, че дамите са изложени на по-голям риск, защото по-често се занимават с действия като пране, почистване, готвене. Същевременно те даже не осъзнават, че зараза, попаднала върху облеклата в капки от дихателните пътища, може да оцелее върху тъканите и повърхностите до три дни.

Домакините от " ядрени " фамилии, които живеят с родители или представители на други генерации, са изложени на максимален риск от заразяване с Covid-19. В рисковата зона обаче попадат и дами, които отглеждат деца и живеят настрана от своите родственици.

Коронавирусът може да проникне в жилището по разнообразни способи, които не са толкоз явни, в това число посредством облекла и обувки. Ето за какво те би трябвало да бъдат третирани с дезинфектанти под формата на аерозоли. Препоръчително е и потреблението на сапун и алкохол, които са най-хубавите антисептици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР