Британски супермаркети от веригата Со-ор ще продават храни след датата

...
Британски супермаркети от веригата Со-ор ще продават храни след датата
Коментари Харесай

В UK продават храни за стотинки, вместо да ги изхвърлят

Британски супермаркети от веригата Со-ор ще продават храни след датата "Най-добра до... “ на етикета им. Идеята към този момент е предходна и изпитателен интервал от 3 месеца.
Групата храни ще бъдат предлагани на закрепена цена от по 10 пенса, в 125 обекта на веригата и ще включват артикули като консерви, спагети, ориз и чипс. Само за последната година във Англия са били изхвърлени 7.3 млн. тона храна, която е била годна за консумация, сочат данните.
През предходната седмица националната организация за обработка на отпадъците WRAP, поде акция измежду английския бизнес за битка против практиката на разхищаването на храна.
Инициативата на Co-op, носеща името "Don't be a Binner, have it for dinner " (Не я хвърляй, изяж я на вечеря) обгръща единствено храните от комерсиалните вериги, към които е използван етикетът „ Най-добра до...”. Трябва да се означи, че тази маркировка във Англия позволява потреблението за избран интервал и след приключване на целесъобразния период.
След 3-месечния тестови интервал в 14 магазина на Co-op, концепцията пожъна плевел триумф на всички места и продуктите свършваха до 2-3 часа след стартирането им в продажба.
От другите огромни хранителни вериги в Обединеното кралство към този момент се въздържат да разясняват дали ще вкарат сходна скица. Най-голямата верига Tesco, по предписание, не продава храна след приключването на датата на етикета й, а я подарява на локални благотворителни организации. По сходен метод действат и в Waitrose. Масова процедура е сходна храни да се оферират на личния състав с огромна отстъпка в цените им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР