Британски сестри от болница в Девон (югозападна Англия) заснеха видео,

...
Британски сестри от болница в Девон (югозападна Англия) заснеха видео,
Коментари Харесай

Изпълнение на хака от британски сестри свалено от мрежата заради всеобщо възмущение

Британски сестри от болница в Девон (югозападна Англия) снимаха видео, изпълнявайки обичайния танц хака, свързван с племето маори в Нова Зеландия. За тяхно страдание обаче опитът им да вдъхнат кураж в борбата с пандемията на новия ковид провокира повече отрицателни мнения, заради което беше свален от интернет.

Повечето от мрънкащите в действителност нямат нищо общо нито с маорите, нито с Нова Зеландия, само че побързаха да дефинират осъществяването за културна засегнатост и неуместно в изискванията на пандемията. Сестрите е трябвало да си гледат работата, а не да репетират хореография на хака.
Един новозеландец в действителност написа, че не схваща от кое място произлиза възмущението и че в действителност това е едно от най-хубавите осъществявания на обичайния военен танц, което е виждал. В последна сметка публичният напън докара до унищожаване на " срамния " и " непочтителен " танц на медицинските сестри, борещи се на първа линия с ковид.

Любопитно е, че националният тим на Англия по ръгби през октомври 2019-а е бил изправен пред угрозата да бъде санкциониран и осъден, задето е минал междинната линия на игрището и е навлязъл в половината на новозеландските национали, до момента в който те са изпълнявали хака - това се смята за пренебрежение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР