Британски съд реши, че емирът на Дубай шейх Мохамед бин

...
Британски съд реши, че емирът на Дубай шейх Мохамед бин
Коментари Харесай

Емирът на Дубай е отвличал дъщерите си

Британски съд реши, че емирът на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е наредил да бъдат отвлечени две от дъщерите му и е провел акция за заплашване против някогашна брачна половинка - йорданската принцеса Хая, оповестиха международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Съдия Андрю Макфарлейн сподели, че е приел за потвърдени серията от обвинявания, отправени от принцеса Хая по време на борбата за настойничество върху двете им деца в лондонския висш съд. Миналата година тя скандално избяга в Лондон с децата си на възраст осем и 12 години и заведе дело против брачна половинка си, който съгласно нея се е развел скрито с нея при започване на 2019 година

Йорданската принцеса Хая се яви в лондонски съд за делото с емира на Дубай

Освен настойничество принцеса Хая изиска отбрана против насилствен брак, евентуално за едно от децата си, както и отбрана против принуждение. Шейхът от своя страна желае децата му да бъдат върнати в емирството.

В оповестените през днешния ден правосъдни решения арбитър Макфарлейн приема, че шейхът е подложил принцеса Хая на акция за заплашване, поради която тя се е страхувала за живота си. Сред обвиняванията на принцеса Хая са, че шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум е наредил щерка му Шамса, тогава 18-годишна, да бъде отвлечена от улицата в Кембридж през 2000 година и да бъде изпратена в Дубай, където остава затворена. Той е наредил и дребната ѝ сестра Латифа също да бъде отвлечена от транспортен съд в интернационалните води покрай Индия от индийски сили през 2018 година и върната в емирството.

Братът на принцеса Хая я поддържа в правосъдната борба с емира на Дубай

През март 2018 година Латифа Ал Мактум, тогава 32-годишна, популяризира видео в YouTube, в което споделя, че желае да избяга от страната си. Със сълзи на очи, тя изяснява, че са я изтезавали и три години е била затворена от татко си след първия опит за бягство през 2002 година Във видеото тя подлага на критика татко си, че „ мисли единствено за имиджа си” и „ унищожава живота на толкоз хора”.

След като опитът ѝ за бягство се провали, през април 2018 година дубайското държавно управление популяризира изказване, че принцесата е „ върната” при фамилията си и е добре. Сестра ѝ Шамса също опита да избяга през 2000 година по време на почивка в Германия. Според описа на Латифа, 18-годишното момиче е намерено след два месеца, „ дрогирано”, отведено в Дубай с частен аероплан и „ затворено”.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, който е на 70 години, се дами за принцеса Хая през 2004 година Смята се, че това е шестият му брак. Сега тя е на 45 години. Той има повече от 20 деца от разнообразни съпруги. Принцесата е щерка на починалия крал на Йордания Хюсеин и полусестра на крал Абдула Втори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР