Британски съд призна за виновен за трафик на наркотици и

...
Британски съд призна за виновен за трафик на наркотици и
Коментари Харесай

Български тираджия бе осъден на 16 г. затвор във Великобритания

Британски съд призна за отговорен за трафик на опиати и осъди на 16 години затвор 34-годишния български камионджия Кирил Петков Хубавенски, оповестиха от английската Агенция за битка с проведената престъпност.

Присъдата е произнесена на 1 март.

Хубавенски, който е от село Видраре, е бил арестуван на 20 юни 2020 година на пристанището в Дувър. При претършуване на управлявания от него ТИР, английски гранични служители на реда и митничари са разкрили 11 кг хероин и 26 кг кокаин, скрити под матраците на леглата в кабината на камиона. Според специалистите на Агенцията за битка с проведената престъпност цената на хванатия опиат е към 3.2 милиона английски лири.

Британските управляващи оповестиха още, че Кирил Хубавенски е бил освободен наскоро от пандиза в България, където е излежал присъда за ликвидиране, осъществено през 2014 година.

" Организираните незаконни групи разчитат на корумпирани водачи, с цел да внасят противозаконни артикули във Англия. Те играят жизненоважна роля в незаконната верига, свързвайки картелите в Южна Америка с уличните банди в Обединеното кралство ", съобщи Деби Кук, действен шеф на подразделението на организацията в Дувър.

Тя добави, че взаимните интервенции с Гранична полиция ще продължат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР