Британски прокурори обявиха имената на двама руски граждани, които според

...
Британски прокурори обявиха имената на двама руски граждани, които според
Коментари Харесай

Пуснаха снимки на руснаците, заподозрени за отравянето на Скрипал

Британски прокурори оповестиха имената на двама съветски жители , които съгласно държавното обвиняване са се пробвали да отровят някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитично вещество в Англия, съобщи Ройтерс.

За Александър Петров и Руслан Боширов е издадена европейска заповед за арест. Полицията популяризира фотосите на двамата.

" Няма да желаеме от Русия изгонването им, защото съветската конституция не разрешава екстрадиция на съветски жители ", посочи представител на юридическия отдел при кралската прокуратура.
 руснаци отравяне Скрипал БГНЕС
Нийл Басу , шеф на антитерористичното звено в полицията, съобщи, че двамата обвинени са пътували под подправени имена, възрастта им е към 40 години и имат достоверни съветски паспорти.-->

По думите на Басу следи от замърсяване с Новичок са открити в лондонска хотелска стая, където са живели двамата руснаци. Те са пристигнали във Англия на 2 март и са отпътували на 4 март.
 руснаци отравяне Скрипал БГНЕС

Британската полиция допуска, че нервнопаралитичното вещество за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка е вкарано в Обединеното кралство във флакон от парфюм " Нина Ричи " и приложено на входната врата на дома им в Солсбъри, съобщи Асошиейтед прес.

Преди три месеца флаконът е бил открит от локалния гражданин Чарли Роули . Впоследствие той е приет в болница, а приятелката му Доун Сърджис умира след приложимост на наличието.
 Нийл Басу Нийл БасуБГНЕС

Британските проверяващи към момента не могат да открият къде се е намирал флаконът в интервала от покушението против Скрипал през март т.г. до 27 юни, когато Роули го намира. Така че към този момент полицията не е в положение да предяви обвинявания за второто отравяне.

Басу не можа да каже дали двамата обвинени в офанзивата против Скрипал са работели за съветските секрети служби , отбелязва АП.
 руснаци отравяне Скрипал БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР