Британски полицай на мотоциклет беше ранен по време на протести

...
Британски полицай на мотоциклет беше ранен по време на протести
Коментари Харесай

Британски полицай беше ранен при протести на организацията Просто спрете петрола

Британски служител на реда на мотоциклет беше ранен по време на митинги на организацията " Просто спрете петрола " (Just Stop Oil) на натоварената автомагистрала М25 към Лондон, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Полицията в Есекс заяви за конфликт тази заран, в който са взели участие мотоциклетът и два камиона, при краткотрайно затваряне на пътя поради деятел на автомагистралата, в права сред два пътни възела. Не беше дадена информация за положението на служителя на реда.

" Силите на реда още веднъж реагираха бързо, с цел да сведат до най-малко блокирането на придвижването, като двама души към този момент са задържани. Наш чиновник е бил ранен, до момента в който е съдействал за разрешаване на тази обстановка, съобщи основен контрольор Саймън Анслоу.

" Сблъсъкът на два камиона и раняването на служител на реда на автомагистрала М25 тази заран е ужасна обстановка ", съобщи в официално съобщение организацията " Просто спрете петрола ". До такива нарушавания на трафика, каквито видяхме през днешния ден на автомагистрала М25, не трябва да се стига, хората с право са ядосани и разочаровани, призна организацията.

" Провалът на политиката ни не ни оставя друга опция при опитите ни да защитим правата и свободите си от колапса на реда и законността вследствие на това, че светът става все по-горещ ", добави тя, като акцентира, че държавното управление може да постави завършек на това и то неотложно, като спре " мръсния нов нефт и газ ".

Организацията сподели, че към 10 нейни поддръжници са се качили на няколко от металните структури за магистрални табели по М25 рано тази заран - третия следващ ден на митинги на най-натоварената автомагистрала във Англия.

Британската полиция беше остро подложена на критика през днешния ден за задържането за няколко часа през последните дни на публицисти, до момента в който отразявали протестните дейности на екоактивисти, съобщи Франс прес.

" Вчера бях задържана от полицията в Хъртфордшър, до момента в който отразявах митинг на автомагистрала M25. Показах журналистическата си карта и съвсем неотложно ми сложиха белезници ", заяви през днешния ден в Туитър журналистката от радио Ел Би Си Шарлот Линч.
" Телефонът беше изтръгнат от ръцете ми. Два пъти ме претърсиха и ме държаха в килия в продължение на пет часа, без да ме разпитат, до момента в който бях в ареста ", описа тя, определяйки прекарването като " извънредно " за свободата на печата в страната.

Журналистката отразявала митинг на екоактивисти от " Просто спрете петрола ", които блокират околовръстния път на Лондон, настоявайки за прекъсване на вложенията в нефт и газ.

" Не разясняваме събитията към арестите на лица ", реагира локалната полиция.

В понеделник бе обявено, че фотограф и оператор са били арестувани за 13 часа, до момента в който отразявали друга акция на " Просто спрете петрола ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР