Британски певец посвети песен на София. Той се казва Бен

...
Британски певец посвети песен на София. Той се казва Бен
Коментари Харесай

Британец случайно се влюби в София и посвети песен на града

Британски артист посвети ария на София. Той се споделя Бен Елис и е от Уелс. Причината да пристигна в страната ни са ниските цени на билетите от Англия до София. Вдъхновен от прекарването си, взема решение да напише ария, в която да опише за нещата, които са му се случили в София. Бен резервира стая в хостел, преглежда забележителностите, пее на сцената на бар и си прави татуировки. Прибира се назад в родината си и записва песента, а няколко дни по-късно още веднъж пътува до столицата ни, с цел да направи и клип към нея. По думите му това е най-хубавото му прекарване в целия му живот. Тодор Пантилеев беседва с Бен Елис.



Разкажи ни малко повече за теб.

Казвам се Бен Елис и съм артист и текстописец от Уелс. Занимавам се с музика на цялостен работен ден от към година и издавам музика, която в действителност обичам. Така че да, идването в България и основаването на ария и снимането на видеото на “SOFIA “ беше просто най-хубавото нещо, което в миналото е съм правил. Беше необикновено!



Какво знаеше за България преди да посетиш страната ни?

Абсолютно нищо. Просто не знаех нищо. Но мисля, че беше ужасно, тъй като пристигнах и нямах никакви упования. София е толкоз хубав град!

Как си я представяше?

Нямах никаква концепция в действителност. Исках просто да го направя. Просто не желаех да виждам никакви фотоси или друга информация. Просто желаех да отида и да имам изцяло отворен разум. Спомням си, че стигнах до летището и бях в действителност изплашен, само че по-късно отвориха вратата на самолета и видях голямата планина и всичко останало и просто си помислих, уау, добре. Взех вярното решение.

Защо избра тъкмо България за твоята екскурзия?

Мисля, че основният фактор беше, че билетите бяха толкоз евтини. Бяха 12 паунда, което беше полуда. Видях ги и просто си помислих, че би трябвало да отида, че би трябвало да ги купя в този момент.

Сам ли пътува?

Първият път бях самичък. Мисля, че беше ужасно. Това беше първото ми независимо пътешестване, което се получи доста добре. Беше просто най-хубавото време, което съм имал. Когато взехме решение да заснемем музикалния видеоклип, взех двама от моите най-близки другари с мен и си направихме татуировки в същинско студио за татуировки. Беше необикновено!

Какво прави в София?

Двата пъти, когато бях тук, останах две нощи. По принцип направих едно и също нещо и двата пъти, отседнахме в хостел и по-късно отидохме до катедралата Св. Александър Невски и видяхме доста от забележителностите на София. След това за музикалното видео отидохме в доста питейни заведения и пихме доста. Просто снимахме доста глупави неща, до момента в който пиехме и мисля, че това ни даде малко повече прекарване. Ние също отидохме до някакъв стадион, аз в действителност не знам по какъв начин се споделя, снимахме доста там. И имаше хора, които пристигнаха и попитаха дали могат да вземат участие във видеото с нас, тъй че беше доста готино.

Кой е най-незабравимият ти спомен?

Опитвам се да измисля какво мога да кажа, не, майтапя се. Бих споделил, че евентуално пеенето в бар. Беше доста късно през нощта и бяхме в един бар с жива музика и едно от момчетата, с които се бяхме срещнали в хостела, искаше аз да изсвиря нещо онлайн. Той продължи да потупва китариста, казвайки, че мога да пея. Нека пее, дано пее, викаха всички. И аз в последна сметка просто станах и свирех на китара пред цялостен бар, цялостен с хора. Знаеш ли, в тази обстановка се усещах необичайно, само че вълнуващо.

Защо реши да напишеш ария, която да кръстиш на нашата столица? Откъде ти пристигна вдъхновението?

Написах песента, незабавно откакто се върнах от първото ми пътешестване в България. Пишех текстове на песни с едно момче, с което съм работил доста и той ме попита, знаеш ли, защо искаш да пишеш през днешния ден. И аз споделих, че съм отишъл в България и си направих идентични татуировки с непознати. И до момента в който продължавах да приказвам, той просто сподели, стой. За това ще пишем. Ние ще вършим това. И по този метод се случи. Това е едно от най-хубавите решения, които съм взимал. Много съм благополучен от обстоятелството, че написах песента.

Какъв беше процесът на основаването на песента?

Отидох при моята другарка Глория и тя го продуцира за мен в Лондон. Така че отидох в студиото, в което тя работеше. И тогава описах на моя другар Финли, който режисира последното ми музикалното видео, за София и песента. А той сподели, за какво просто не отлетим до България и не създадем музикален клип? И аз незабавно споделих да. Всичко се случи доста бързо и вълнуващо.

Би ли се върнал назад в България?

О, 100%. Трябва! София заема доста особено място в сърцето ми. И реакцията към видеото беше толкоз прелестна и има толкоз положителни мнения към него, също и от доста българи. Хората в действителност приказват за София и за България. Просто не мога да допускам, че в действителност стана. Искам да отида във ВАРНА и всички тези места, за които ми споделиха, че са толкоз невероятни. Така че, да, ще се върна доста скоро.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР