Британски милиардер продаде имението си в Лондон на загуба от

...
Британски милиардер продаде имението си в Лондон на загуба от
Коментари Харесай

Пазарът на имоти в Лондон: Милиардер продаде луксозно имение на загуба от 30%

Британски милиардер продаде имението си в Лондон на загуба от към 30%. Това е следващото доказателство за ниското търсене на пазара на парцели в града, съобщи Bloomberg. Боби Арора е търговски шеф на бюджетния търговец на дребно B&M European Value Retail SA. Той продаде имението си в скъпия квартал Белгравия за £23,5 милиона ($30 милиона) през ноември. Имотът, който е ситуиран сред Хайд парк и Бъкингамския замък, е закупен от Арора за £34 милиона преди към десетилетие, демонстрира документи.

Продажбата на жилището в Белгравия беше една от най-скъпите жилищни покупко-продажби в Лондон предходната година. Само няколко жилища бяха продадени за над £20 милиона в столицата.

Най-заможните продавачи на жилища в Лондон прибягват до отстъпки в цените на цените, с цел да сключат договорка з апродажба, откакто оценките на недвижимите парцели в скъпите местоположения се сринаха от пика си, доближат преди към десетилетие.

Поредният образец е за задграничен бизнесмен, който продаде жилищен парцел в Кенсингтън за към £80 милиона в края на предходната година, с отстъпка от почти £30 милиона от цената, платена през 2017 година
 Нещо необичайно се случва на пазара на жилища в Съединени американски щати
Нещо необичайно се случва на пазара на жилища в Съединени американски щати

Цените на съществуващите жилища са в седми следващ месец на растеж

Все отново пазарът на парцели в първокласния сегмент в столицата на Обединеното кралство остава относително мощен, макар че централните банки стегнаха политиката. През 2023 година някои богати задгранични купувачи са похарчили повече от £100 милиона за парцели в Лондон, като Belgravia съставлява 10% от всички покупко-продажби на стойност над £5 милиона, съгласно брокера Savills Plc.

Семейство Арора има към 3,7 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, като по-малко от 10% от благосъстоянието им е обвързвано с акции на B&M. Осем години откакто купиха B&M през 2004 година, Aroras продадоха 60% дял на американската частна капиталова компания Clayton Dubilier & Rice за към £575 милиона.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР