Британски медии съобщиха, че докладът е финализиран след проведените срещи

...
Британски медии съобщиха, че докладът е финализиран след проведените срещи
Коментари Харесай

Борис Джонсън трепери: Публикуват доклад по скандала ”Партигейт”

Британски медии оповестиха, че отчетът е финализиран след извършените срещи на комисията при започване на седмицата.

 

В седемчленната комисия доминират депутати от Консервативната партия на Борис Джонсън. Очакванията са, че отчетът ще е мощно сериозен, изобличаващ Джонсън в неистина.

 

Бившият министър председател подаде оставка като народен представител с гневно изказване предишния петък, откакто бе осведомен с авансово копие от едногодишното следствие. Добре осведомени с процедурите обявиха, че отчетът евентуално ще бъде оповестен от комисията преди 10.30 по Гринуич, когато водачът на Камарата на общините Пени Мордант ще разгласи стратегия на депутатите за седмицата.

 

От нея зависи по кое време ще насрочи гласуването на отчета, като най-вероятно това ще стане в понеделник. Мнозина считат, че оставката на Джонсън е изпреварващ ход, с цел да избегне насилственото му премахване от Народното събрание, в случай че той бъде упрекнат в неистина.

 

Междувременно Джонсън предприе нова, този път лична офанзива, обвинявайки съпартиеца си и един от членовете на комисията Бърнард Дженкин в " голямо двуличие " и го прикани да подаде оставка, тъй като е участвал на рожден ден в Народното събрание по време на Covid локдаун.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР