Британски лекари са установили, че децата са относително рядко засегнати

...
Британски лекари са установили, че децата са относително рядко засегнати
Коментари Харесай

Британско изследване: Децата рядко страдат от дълъг КОВИД

Британски лекари са открили, че децата са релативно рядко наранени от дълготрайните резултати на коронавирусната зараза и се избавят от тях по-бързо от възрастните. Констатациите на учените са Lancet ChildAdolescent Health, написа БГНЕС.

„ Ние сме мощно окуражени, че делът на децата, страдащи от дълготрайните отрицателни резултати на коронавирусната зараза беше дребен. В същото време установихме, че някои от тях въпреки всичко страдат от сходни проблеми, които би трябвало да бъдат взети под внимание от педиатри, учители и родители “, сподели професорът от King`s College London (Великобритания) Ема Дънкан, чиито думи са представени от пресслужбата на списанието.
 Без обособена клинична пътека за пост-COVID синдром Без обособена клинична пътека за пост-COVID синдром
Да не бъде създавана обособена клинична пътека за пост-COVID синдром, а лекуването му да бъде вкарано в съществуващите. Този вид ще об...

Професор Дънкан и нейните сътрудници организират едно от първите дълготрайни и огромни наблюдения, целящи да проучат какъв брой постоянно децата страдат от дълготрайни разстройства в организма, провокирани от прекарана коронавирусна зараза.

Общо над 258 000 английски възпитаници са взели участие в този план, съвсем 1800 от тях са се разболели след заразяване с COVID-19 с друга тежест сред септември 2020 година и края на февруари 2021 година Лекарите са проучили в детайли какви признаци са присъщи за децата по време на дейната фаза на болестта и по какъв начин се е трансформирало тяхното положение през идващите месеци.

Тези наблюдения демонстрират, че децата се възвръщат доста по-бързо от възрастните и страдат по-малко от дълготрайните последствия от развиването на коронавирусна зараза. По-специално, положението им се усъвършенства приблизително шест дни след изчистването на вируса, до момента в който единствено 4,4% от децата демонстрират присъщи признаци на COVID-19, които резервират и над 4 седмици след изчистване на вируса.

Повечето от децата с дълготрайни признаци се оплакват от непрекъсната отмалялост, главоболие и утежняване на способността да възприемат миризми. Учените откриха, че сходни дълготрайни признаци са присъщи за други болести, в това число грип и простуда, само че те се появяват доста по-рядко и изчезват по-бързо.
 Учени: КОВИД може да реактивира латентен в 95% от възрастните по света вирус Учени: КОВИД може да реактивира латентен в 95% от възрастните по света вирус
Около 2/3 от изследвана група пациенти с пост-COVID признаци имали високи равнища на антитела към Епщайн-Бар вируса, който предизвиква инфек...

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР