Британски изтребители Typhoon, базирани в Румъния, са прехванали руски самолет,

...
Британски изтребители Typhoon, базирани в Румъния, са прехванали руски самолет,
Коментари Харесай

Екшън с британски изтребители руски самолет в Черно море

Британски изтребители Typhoon, основани в Румъния, са прехванали съветски аероплан, който е нарушил въздушните граници на НАТО над Черно море. Това се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство.

Уточнява се, че съветският аероплан е навлязъл във въздушното пространство на Румъния. Инцидентът е станал на 5 август.

Британските изтребители, изпълняващи задача на НАТО по подсилване на сигурността на въздушното пространство, са изхвърчали от въздушната база " Михаил Когалничану " край Констанца, откакто радарите са засекли съветския аероплан в южната част на Черно море. С появяването им в небето съветският аероплан е трансформирал курса и е напуснал въздушното пространство на НАТО.

" Когато подозрителният аероплан навлезе във въздушното пространство на Румъния, ни беше разпоредено да определим образно пътя му. Когато се приближихме към него в регион ни на наблюдаване, съветският аероплан промени курса си и напусна въздушното пространство. " споделя английски водач.

Изтребителите на Кралските Военновъздушни сили бяха ситуирани в Румъния в границите на натовската задача по еърполисинг BILOXO, която беше усилена откакто през 2014 година Русия анексира Кримския полуостров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР