Британски и американски учени допускат, че и на домашните животни

...
Британски и американски учени допускат, че и на домашните животни
Коментари Харесай

Може да се наложи да ваксинираме и домашните си любимци срещу КОВИД

Британски и американски учени позволяват, че и на домашните животни може да е нужна ваксина против ковид , с цел да бъде предотвратено разпространяването на инфекцията, заяви ТАСС.

Еволюцията на вируса при животните, която може да бъде предадена на хората, " съставлява забележителен дълготраен риск за публичното здраве ", акцентират те.

" Не може да се изключи изцяло, че може да е нужна имунизация на някои типове домашни животни, с цел да се ограничи разпространяването на инфекцията ", съобщи пред телевизия Скай един от създателите на проучването Кок ван Остерхаут, професор по еволюционна генетика в университета на Източна Англия, който е сигурен, че би трябвало да бъде създаден подобен препарат, даже и предаването на ковид от кучета и котки на хора към момента да не не е доказано.

Ван Остерхаут твърди, че Русия " към този момент е почнала да създава ваксина за животни ", само че за нея има доста малко информация.

През декември предходната година Александър Гинцбург, началник на създалия имунизацията " Спутник V " център " Гамалея " съобщи, че не е допустимо изцяло да се избавим от новия ковид , тъй като той се предава освен от човек на човек, а негови носители могат да бъдат и животните. Той обърна внимание на случилото се в Дания, където поради плъзнала болест измежду норки във ферми, управляващите взеха решение да унищожат всички животни.

Инфекции с норки са регистрирани и в други страни. В същото време Кит Хамилтън от СЗО съобщи през декември 2020 година, че ковид ната зараза се популяризира по-лесно измежду норки, в сравнение с измежду други животни, по-специално котки и кучета.

В проучването са взели участие също експерти от института Ърлхам в Норидж и университета на Минесота.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР