Британски гражданин е осъден на две седмици затвор и глоба

...
Британски гражданин е осъден на две седмици затвор и глоба
Коментари Харесай

Британец, избягал от карантина в Сингапур, е глобен и е в затвор за 2 седмици

Британски жител е наказан на две седмици затвор и санкция в размер на $753 в петък за нарушение на карантинна за ковид в Сингапур , оповестява ЕйБиСи.

Найджъл Скиа е първият британец, затворен за нарушение на разпоредбите за ковид в града-държава. На други са отнети работните им пропуски и са санкционирани.

Скиа е напускал стаята си в хотел The Ritz-Carlton, Millenia Singapore три пъти предишния септември по данни на обвиняването и не носи маска .

Веднъж той се изкачил по спешно стълбище до стая, резервирана от сингапурската му избраница и са прекарали девет часа дружно.

Скиа, който се призна за отговорен по две обвинявания за нарушение на разпоредбите, дойде в съда в петък с Агата Магеш Еямалай, за която от този момент се женен. Еямалай се призна за отговорна по едно обвиняване за подкрепяне на Скиа и е наказана на седмица затвор .

Окръжният арбитър Ясвендер Каур разяснява, че присъдите са предопределени да изпратят " ясно обръщение ", че би трябвало да се съблюдават рестриктивните мерки .

Повечето пасажери би трябвало да останат в избрана хотелска стая или вкъщи в продължение на 14 дни след идването си в Сингапур според разпоредбите за карантина за ковид. Те получават храна и постоянно мерят температурата си.

" Всеки случай на неспазване е опасност за публичното здраве ", добавя съдията.

Адвокатът Дилон Суриндър Сингх съобщи, че клиентите му имат смесени усеща във връзка с присъдите си, само че няма да ги апелират.

Двойката бе изправена пред присъда до шест години затвор и санкция от 7538 $ за всяко обвиняване .
 Задължителна застраховка от $22,5 хиляди за влизане в Сингапур
Задължителна застраховка от $22,5 хиляди за влизане в Сингапур

Нови ограничения против пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР