Британски доброволци ще бъдат между първите в света за изпитания

...
Британски доброволци ще бъдат между първите в света за изпитания
Коментари Харесай

Хиляди британски доброволци ще участват в изпитания на ваксина срещу Омикрон

Британски доброволци ще бъдат сред първите в света за тествания с нова ваксина, създадена особено за разновидността Омикрон на Covid-19, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 684
Около 3000 души ще вземат присъединяване в тестванията, като половината от тях ще получат доза от сегашната бустер ваксина на „ Модерна “, а на останалите ще бъде инжектирана доза от новата разработка на компанията, която съдържа генетичен материал на разновидността Омикрон.

Клиничните тествания под управлението на екип на болничното заведение „ Сейнт Джордж “ в Лондон ще започват по-късно тази седмица. Очаква се общо 29 лечебни заведения в Англия, Шотландия и Уелс да вземат присъединяване в тях.

Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид съобщи, че Обединеното кралство е международен водач, когато става дума за изследване и създаване на ваксини и медикаменти и той желае страната му да бъде най-хубавото място в света за осъществяване на сходни клинични тествания.

Скай нюз разяснява, че се следи засилено съдействие сред английския Национален институт за здравни изследвания и американската компания „ Модерна “.

Миналата седмица Саджид Джавид се срещна с шефа на компанията Стефан Бансел в Бостън. Има сведения, че „ Модерна “ възнамерява огромни вложения за изследвания, развойна активност и произвеждане във Англия.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 684  СЗО регистрира спад на новите случаи на ковид с 19% СЗО регистрира спад на новите случаи на ковид с 19%  Заболеваемостта от COVID-19 в страната е 1250 на 100 хиляди души население на двуседмична база Заболеваемостта от COVID-19 в страната е 1250 на 100 хиляди души население на двуседмична база  Стана ясно какви са нужните средства на Белия дом за битка с COVID-19 Стана ясно какви са нужните средства на Белия дом за битка с COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР