Британски агент с име е бил командирован в комунистическия блок

...
Британски агент с име е бил командирован в комунистическия блок
Коментари Харесай

Истинският Джеймс Бонд бил британски агент в комунистическа Полша

Британски сътрудник с име е бил командирован в комунистическия блок две години след излизането на първия филм за Бонд, излиза наяве от архивитте на полския Институт за национална памет.
Бонд дошъл във Варшава на 18 февруари 1964 година и формалната му позиция била архивист в английското посолство, съгласно документи от контраразузнавателната работа на.
Бонд, както е разказан в документите, съвсем не наподобява на едноименния си фиктивен „ сътрудник “, прочут най-много с влечението си към водка мартини, изкусителни представителки на нежния пол и цялостни с чудатости коли.
Полските сътрудници означават, че Бонд се е " интересувал от дами ", само че е бил " доста деликатен " и не е осъществявал никакъв контакт с полски жители, излиза наяве от документите, оповестени във Фейсбук.
 Откраднаха оръжия на Джеймс Бонд Откраднаха оръжия на Джеймс Бонд
Пет револвера, взели участие във филми за Джеймс Бонд, бяха откраднати от колекционер в Лондон, оповестява английската полиция. представена от Б...
Институтът за национално възпоменание съобщи, че той британецът е бил " действен чиновник на ниско равнище с високопоставено име ", защото даже комунистическите сътрудници към този момент били наясно за съществуването на измисления воин.
През октомври и ноември 1964 година Джеймс се пробва да пътува до " военни уреди " в Бялисток и Олщин в североизточна Полша, покрай границата на Съветския съюз, оповестиха от института.
Очевидно не доста сполучлив като сътрудник, Бонд напуща Полша на 21 януари 1965 година
Създателят на легендата за 007, самият някогашен сътрудник, постоянно споделя, че е взел името на своя воин от книга за карибските птици на американския орнитолог Джеймс Бонд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР