Британската звезда във Формула 1 Луис Хамилтън ще напусне изненадващо

...
Британската звезда във Формула 1 Луис Хамилтън ще напусне изненадващо
Коментари Харесай

Изненадата на F1: Хамилтън ще кара за тима на Ferrari след 10 г. в Mercedes

Британската звезда във Формула 1 Луис Хамилтън ще напусне изненадващо отбора на Mercedes, с цел да се причисли към Ferrari за сезон 2025, заяви Sky Sports News, като се базира на свои източници.

Хамилтън е неведнъж свързван с Ferrari, само че слуховете за транфера му бяха забравени предишното лято, когато водачът подписа нов контракт с тима си.

Стойността му беше 100 млн. паунда, като гарантираше, че Хамилтън ще в тима до края на 2025 година Сега наподобява, че седемкратният международен първенец ще размени Карлос Сайнц.

Договорът на Сайнц изтича в края на 2024 година, до момента в който другият водач на Ferrari Шарл Льоклер неотдавна контракти нов дълготраен контракт.

През май 2023 година Хамилтън съобщи пред ESPN, че " ще излъже, в случай че каже, че в никакъв случай не е мислил да приключи кариерата си другаде ".

" Докато гледах водачите на Ferrari на екраните на пистата, се чудех какво би било да си в алено ", прибавя той, само че въпреки всичко акцентира, че в Mercedes се усеща „ вкъщи “.

Сключената договорка ще постави завършек на едно извънредно сполучливо партньорство, в което Хамилтън завоюва шест международни трофеи сред 2014 и 2020 година Преди това той беше спечелил шампионата с McLaren.

Оттогава обаче Mercedes отпадна от върха за сметка на триумфа на Макс Верстапен от Red Bull и Хамилтън не е печелил съревнование към този момент три години.

Нито от Mercedes, нито от Ferrari са коментирали новината към този миг.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР