Британската тенисистка Ема Радукану заяви, че не е чувствала никакъв

...
Британската тенисистка Ема Радукану заяви, че не е чувствала никакъв
Коментари Харесай

Радукану: Подхождам спокойно към всичко, което идва по пътя ми

Британската тенисистка Ема Радукану съобщи, че не е чувствала никакъв напън по време на Откритото състезание на Щатите. 18-годишната тенисистка завоюва шампионата от Големия шлем, побеждавайки 19-годишната канадка Лейла Фернандес с 6-4, 6-3.

Радукану стана първата победителки в шампионат от Големия шлем, тръгнала от квалификациите. По пътя си към купата тя не загуби нито един сет. Ема стана първата английска победителка на Ю Ес Оупън след Вирджиния Уейд през 1968 година Представителки на Англия не бяха побеждавали в шампионати от Шлема от 1977 година, когато Уейд победи на Уимбълдън.

"Това е безспорна фантазия. Не усещах никакъв напън. Аз съм единствено на 18 години. Подхождам умерено към всичко, което идва по пътя ми. Ето по какъв начин се отнасях към всеки мач тук в Съединени американски щати. Това ми донесе трофей, тъй че не мисля, че би трябвало да трансформирам нещо ", съобщи Радукану пред Агенция Франс Прес.

"Преди всичко желая да поздравя Лейла и екипа й, тя играе необикновен тенис и в профил някои от най-хубавите състезателки в света. Нивото беше извънредно високо и съм уверена, че ще играем една против друга в доста шампионати и уповавам се във финали ", добави британката и благодари на екипа си за поддръжката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР