Британската служба за конкуренцията съобщи днес, че започва официално разследване

...
Британската служба за конкуренцията съобщи днес, че започва официално разследване
Коментари Харесай

Във Великобритания разследват Google за придобиването на компания за анализ на данни

Британската работа за конкуренцията заяви през днешния ден, че стартира публично следствие на придобиването на компанията за разбор на данни Looker Data Sciences от Гугъл, съобщи Асошиейтед прес.

Службата за конкуренция и пазари заяви, че през вчерашния ден е уведомила двете компании, че стартира в началото следствие и на 13 февруари ще реши дали да премине към задълбочено следствие.

Службата заяви този месец, че изследва въпроса дали придобиването за 2,6 милиарда $ ще докара до по-слаба конкуренция на пазара във Англия.

Гугъл уточни в изказване, че придобиването на Looker е получило утвърждението на регулаторните управляващи в Съединени американски щати и Австрия и продължава да напредва по въпроса с регулаторните управляващи във Англия.

Американският софтуерен колос заяви през юни, че купува Looker, с цел да се конкурира в извънредно печелившия бранш на облачните услуги, напомня Българска телеграфна агенция.

Разследването е оповестено седмица откакто управляващите ускориха натиска по друга софтуерна договорка, като заплашиха Amazon със задълбочено следствие на проектите на компанията да купи дял в платформата за доставки на храна Deliveroo.

Гугъл е подложен на регулаторен напън на разнообразни фронтове в Съединени американски щати, където управляващите на щатско и федерално ниво започнаха следствия против софтуерните колоси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР