Британската служба за електронно разузнаване GCHQ е проникнала в мрежите

...
Британската служба за електронно разузнаване GCHQ е проникнала в мрежите
Коментари Харесай

Британските служби пробили белгийските телекомуникации

Британската работа за електронно разузнаване GCHQ е проникнала в мрежите на държавния белгийски телекомуникационен оператор "Белгаком " през 2013 година, оповестяват локални медии. Изводите са на белгийската федерална прокуратура и са залегнали в конфиденциален отчет, връчен на министерството на правораздаването.

Британците са съумели да отклонят сигнала сред мобилните телефони, включили се към кафези на телекомуникационното сдружение. Отбелязва се, че за задачата британците са заразили с вируси компютрите на ръководители на сдружението, както и на чиновници по поддръжката и сигурността. Заразяването било осъществено посредством известия от платформата Линкдин (LinkedIn).

Прокуратурата е съумяла да наблюдава интервенцията с помощта на данни, оповестени от някогашния помощник на разузнаването на Съединени американски щати Едуард Сноудън. Според представени специалисти е най-вероятно разрешението за интервенцията да е било издадено от "много високо равнище, най-вероятно английския министър на външните работи ".

В последните години неколкократно бе обявено за навлизане в електронните системи на министерствата на външните работи и на защитата, както и на премиера на Белгия и в "Белгаком ". В някои от информации се намекваше, че намесата е на

Агенцията за национална сигурност (АНС) на Съединени американски щати. За АНС бе изяснено, че в тясно съдействие с английските сътрудници е прихващала връзки на немския канцлер Ангела Меркел, френския президент (2007-2012 г.) Никола Саркози, генералния секретар на Организация на обединените нации Бан Ки-мун, дългогодишния италиански министър председател Силвио Берлускони, израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР