Британската регионална авиокомпания Flybe в събота прекрати дейността си за

...
Британската регионална авиокомпания Flybe в събота прекрати дейността си за
Коментари Харесай

Фалира британска авиокомпания

Британската районна самолетна компания Flybe в събота приключи активността си за повторно от три години, отменяйки всички полети и редуцира 276 чиновници, предава Ройтерс.

В изказване на уеб страницата на Flybe се споделя, че самолетната компания, която прави постоянни полети от Белфаст, Бирмингам и Хийтроу в Обединеното кралство и до Амстердам и Женева, е влезнала в администрация, форма на отбрана от кредитори.

" Flybe към този момент приключи комерсиалната си активност и всички полети от и до Обединеното кралство, осъществявани от Flybe, са анулирани и няма да бъдат пренасрочени ", се споделя в известието.

Хората, закупили билети за бъдещи полети са предизвестени да не пътуват до летищата.

Говорител на админите Interpath Advisory сподели, че около 75 000 клиенти на Flybe имат бъдещи резервации, които няма да бъдат почетени.

Със седалище в Бирмингам, Flybe прави полети по 21 маршрута до 17 дестинации в Обединеното кралство и Европейския съюз, употребявайки флот от осем наети турбовитлови самолета Dash-Q400.

Според назначеният админ Flybe се е борил да устои на редица разтърсвания след рестартирането си предходната година, не на последно място късната доставка на 17 самолета от лизингодатели, което съществено компрометира напъните му да възвърне потенциала и да остане конкурентоспособен.

Той сподели, че понижените детайли от операционната платформа на Flybe ще бъдат непокътнати за къс интервал, до момента в който има опция за избавителна договорка. Той прикани в случай че има заинтригувани купувачи да се свържат бързо с админите.

Говорител на Interpath сподели, че от личния състав на Flybe от 321 души, 45 са останали на работа за момента.

Службата за гражданска авиация на Обединеното кралство (CAA) съобщи, че ще даде препоръки и информация на засегнатите пасажери.

Засегната тежко от локдауните поради пандемията от COVID-19, Flybe за първи път попадна в администрация през март 2020 година, което засегна 2400 работни места.

През октомври 2020 година самолетната компания беше продадена на Thyme Opco Ltd, компания, следена от Cyrus Capital, а през април 2022 година възобнови полетите, въпреки и в по-малък мащаб.

Крахът на Flybe контрастира с повишаването на търсенето на въздушен превоз след пандемията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР