Британската разузнавателна служба MI-6 е предала информация в Офиса на

...
Британската разузнавателна служба MI-6 е предала информация в Офиса на
Коментари Харесай

MI-6 предупреди Киев: Русия готви четири нови ударни корпуса за пролетно настъпление

Британската разследваща работа MI-6 е предала информация в Офиса на президента на Украйна Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, че съветската войска приготвя четири нови ударни корпуса за пролетно нахлуване в Източна Украйна. Това написа украинският Telegram канал " Резидент “, базирайки се на собствен източник в администрацията на президента Володимир Зеленски, предава " Фокус ".

Британското разузнаване счита, че Кремъл желае да срине част от фронта и да завземе нови територии, с цел да укрепи позициите си в предстояща продължителна война.

" Руските войски желаят да завладяват град Часов Яр в Донецка област. Сражения се водят и в селищата Ивановское и Богдановка ". Това е съобщил представителят на Източната група войски Иля Евлаш, предава в това време РБК-Украйна.

" На Бахмутското направление съперникът настава, щурмува в региона на селищата Ивановское и Богдановка. Противникът към този момент води боеве в рамките на града. Там интензивно притегля запаси, тежка техника. Нанася удари с безпилотни самолети ", е декларирал Евлаш.

Той е допълнил, че украинските сили задържат настъплението.

Според него съветските сили желаят да развият нахлуване към Часов Яр и да го завладяват.

По думите на Евлаш край Часов Яр са построени укрепления и няколко отбранителни кръга. На това направление са построени и минни полета - противотанкови и противопехотни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР