Британската пощенска компания Роял мейл (Royal Mail) постави днес началото

...
Британската пощенска компания Роял мейл (Royal Mail) постави днес началото
Коментари Харесай

На острови край Шотландия доставят пощата с дронове

Британската пощенска компания " Роял мейл " (Royal Mail) сложи през днешния ден началото на първата си постоянна услуга за доставки с дрон на разположения край крайбрежията на Шотландия архипелаг Оркни, съобщи Франс прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Пощата и колетите ще летят от Стромнес, вторият максимален град на архипелага, за островите Греймзи и Хой, ситуирани на няколко километра на юг.

" Всичко, което способства за поддържането на универсалната услуга, най-много в зони, където островите са труднодостъпни, заслужва да бъде подкрепено ", съобщи в официално съобщение Алистър Кармайкъл, народен представител в Народното събрание на Оркни и Шетланд, два архипелага, ситуирани край североизточното крайбрежие на Шотландия.

Пощата играе " основна "  роля за поддържане на свързаността сред островите, добави той, наблягайки значимостта на " познанието " и вниманието на локалните управляващи към тази " мрежа ".

Използването на дронове е планувано в началото за период от три месеца, само че той може да бъде продължен, съгласно официално съобщение на " Роял мейл ".

Близостта на островите посред им разрешава потреблението на дронове в сходство с настоящата правна рамка, която не планува издаването на разрешителни за полети " отвън полезрението " на водача.

Дроновете оказват помощ да бъдат избегнати проблеми като периодическото прекъсване на фериботните връзки, употребявани за превозване на пощата, поради неприятно време, усъвършенства сигурността за чиновниците и понижава парниковите излъчвания, акцентира " Роял мейл ".

" Роял мейл "  стартира няколко тестови полета с дронове във Англия за доставка на колета.

Първата услуга за доставки с дрон е осъществена през 2017 година в Рейкявик, където клиентите са получили опция да получават по този начин покупките в домовете си. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР