Британската полиция задържа неколцина природозащитници, след като по време на

...
Британската полиция задържа неколцина природозащитници, след като по време на
Коментари Харесай

Екоактивисти изпочупиха прозорци на банка в Лондон, има арестувани

Британската полиция задържа неколцина природозащитници, откакто по време на митинг поради климатичните промени бяха изпочупени прозорци на централната постройка на банка "Барклис " в Лондон, съобщи Ройтерс.
Това е следващата проява, която цели да покаже ролята на финансовия бранш в задълбочаването на климатичната злополука, както дефинират ситуацията природозащитниците.
Седмина деятели от групата "Бунт против заличаването " счупиха с чукове прозорци на постройката във финансовия квартал "Канъри уорф " и сложиха на фасадата надпис: "В случай на изключителна климатична обстановка счупи стъклото ". От групировката споделиха, че акцията е част от "Бунта против парите ", т.е. против капиталистическата система посредством "ненасилствени директни дейности, които да навредят на имущество, с цел да предотвратят и привлекат вниманието към по-големите вреди ".
Акцията против постройката на "Барклис " става седмица откакто деятели обляха с черна багра фасадата на "Банк ъв Ингланд " в историческия финансов център - лондонското Сити.
"Бунтът против заличаването " желае да провокира по-широка опозиция против политически, стопански и обществени структури в актуалния свят, с цел да бъдат предотвратени най-лошите сюжети на опустошение и разрушение, разказани от учени, изследващи климатичните промени. "Може да не харесвате нашата днешна акция, само че ще ви помоля да сравните една цепнатина в прозорец с финансирането на горски пожари и наводнени жилища ", сподели пред Ройтерс 30-годишната активистка от Лондон Софи Коуън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР