Британската полиция продължава да издирва улики, свързани с нападателя, който

...
Британската полиция продължава да издирва улики, свързани с нападателя, който
Коментари Харесай

Продължават да търсят улики, свързани с нападателя в Лондон

Британската полиция продължава да търси улики, свързани с нападателя, който през вчерашния ден умъртви с нож двама и рани трима души край " Лъндън бридж ", преди да бъде повален на земята от минувачи и убит от служител на реда, съобщи АП.

Нийл Басу, началник на департамента за битка с тероризма към лондонската полиция, сподели, че понастоящем причинителят, 28-годишният Усман Хан, е бил част от просветителна стратегия за някогашни пандизчии. Преди това той е излежавал шестгодишна присъда за закононарушения, свързани с тероризъм, предава Българска телеграфна агенция.

Органите на реда оповестиха, че възприемат случилото се като терористичен акт, и че не търсят интензивно различен обвинен.

Нападателят умъртви един мъж и една жена и рани други трима, преди да бъде обезвреден. Здравните управляващи оповестиха, че един от ранените е в сериозно, само че устойчиво положение, втория е в устойчиво положение, а третият има по-леки пострадвания.

Инцидентът слага сложни въпроси пред държавното управление и службите за сигурност във Англия, означи АП. През 2012 година Хан е бил приет за отговорен за закононарушения, свързани с тероризъм. През декември 2018 година той е бил освободен " с разрешително ", т.е. трябвало е да съблюдава избрани условия, с цел да не бъде върнат зад решетките. Няколко английски медии писаха, че по време на нападението Хан е имал на глезена електронна гривна за следене.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР