Британската полиция обвини 25-годишен лондончанин от сомалийски произход за убийството

...
Британската полиция обвини 25-годишен лондончанин от сомалийски произход за убийството
Коментари Харесай

Привърженик на Ислямска държава е обвинен за убийството на британски депутат

Британската полиция упрекна 25-годишен лондончанин от сомалийски генезис за убийството с нож на народен представител в черква - случай, породил опасения за сигурността на политиците в страната, съобщи Ройтерс.
Още по темата
Прокурор Джеймс Кейбъл съобщи пред съда, че Али Харби Али, наследник на някогашен медиен консултант на експремиер на Сомалия, е последовател на групировката " Ислямска страна ", който от години възнамерявал да убие народен представител.

Убийството на 69-годишния Дейвид Еймс - пет години откакто различен английски народен представител беше погубен на улицата - провокира апели депутатите да бъдат по-добре предпазени.

Еймс, представител на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, беше прободен неведнъж с нож в петък в методистка черква в Лий он Сий, североизточно от Лондон, където имал среща с гласоподаватели.

Медиците от спешна помощ се опитваха да го спасят на пода на църквата, само че на вятъра.

Али е упрекнат в ликвидиране и подготовка на терористични актове, заяви полицията.

Обвиняемият се яви пред Уестминстърския магистратски съд, където приказва само с цел да удостовери имената, възрастта и адреса си. След това той беше оставен под стража, а на следващия ден ще се изправи пред Централния углавен съд на Англия и Уелс ( " Олд Бейли " ).

" Али е считал себе си за обвързван с " Ислямска страна ", сподели Кейбъл пред съда.

Преди това Ник Прайс, началник на профилирания отдел на Кралската прокуратура за битка с престъпността и тероризма, съобщи, че " в убийството има терористична връзка, а точно религиозни и идеологически претекстове ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР