Британската полиция е арестувала 11 човека като част от разследването

...
Британската полиция е арестувала 11 човека като част от разследването
Коментари Харесай

11 арестувани за расистки онлайн-атаки срещу английски национали

Британската полиция е арестувала 11 индивида като част от следствието за расистки онлайн-атаки, ориентирани към някои от чернокожите британски национали след провалянето на финала от Италия на Евро 2020.

Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака бяха обект на офанзивите на вербални набези, откакто те пропуснаха дузпите на финала и Италия завоюва европейската купа след 1:1 в постоянното време и продълженията.

Инцидентът провокира огромно полицейско следствие и провокира необятно наказание от британския капитан, управител, кралски особи, религиозни водачи и политици.

Обединеният полицейски център на Англия за идентифициране на онлайн-агресия прецизира, че 207 изявления в обществените медии са разпознати като незаконни, от които 123 акаунта принадлежат на лица в чужбина и 34 от Обединеното кралство.

" Има хора, които имат вяра, че могат да се скрият зад профил в обществените медии и да се измъкнат от публикуването на такива отвратителни мнения. Те би трябвало да помислят по-добре преди да се решат на такива дейности, тъй като няма да останат неразкрити, съобщи основният полицейски контрольор в Отдела за футболно безчинство в Националната полиция Марк Робъртс.

" Нашето следствие продължава с бързи темпове и ние сме признателни на тези хора, които отделиха време и ни изпратиха отчети за расистките обиди, добави служителят на реда.

Говорител на обществената мрежа Туитър съобщи предишния месец, че са отстранени повече от 1000 туита и има непрестанно лимитирани или блокирани сметки, които са си разрешили сходно държание. От Facebook оповестиха, че реагират стремително на сходно държание и трият мненията, както и постановат бан на всеки провинил се съгласно техните правила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР