Британската полиция арестува превантивно активисти на Just Stop Oil след

...
Британската полиция арестува превантивно активисти на Just Stop Oil след
Коментари Харесай

Британската полиция арестува превантивно активисти на движението Just Stop Oil

Британската полиция арестува превантивно деятели на Just Stop Oil след получена информация, че те възнамеряват огромни акции за нарушение на придвижването по английски автомагистрали, съобщи БНР.

От полицията обявиха, че вследствие на интервенцията са били задържани минимум трима деятели на придвижването, за които има цялостни учредения да счита, че възнамеряват " безразсъдни и съществени " нарушавания на публичния ред.

" Скай нюз " цитира заместник-шефа на лондонската полиция Мат Туист да споделя, че " действайки въз основата на данни на разузнаването, интервенцията продължава ".

Туист предизвести, че към момента има възможност някои от другите обвинени, които не са задържани, да основат проблеми за публичния ред. Той добави, че са били мобилизирани специфични екипи на полицията от всички краища на Лондон.

Мат Туист също така прикани хората да бъдат бдителни и да сътрудничат на полицията. Той уточни, че интервенция като тази коства скъпо на данъкоплатците, тъй като от началото на октомври са употребявани повече от 10 000 смени на служители на реда единствено във връзка на митингите на Just Stop Oil.

Движението приканва държавното управление да се откаже от проектите за предоставяне на лицензии за повече от 100 нови плана за рандеман на петрол и газ до 2025 година и да направи повече в помощ на хората с техните необикновено високи енергийни сметки.

Just Stop Oil организира акции към този момент 32 дни подред от края на септември, вследствие на което бяха задържани 677 деятели. Крайните дейности на придвижването обаче породиха и рецензии поради фрапантните нарушавания на публичния ред.

Преди няколко седмици активистки на придвижването заляха с доматена чорба " Слънчогледите " на Ван Гог в лондонска изложба.

Преди дни обект на посягане стана и картината на Ван Гог „ Сеячът “, която беше залята със чорба в Рим. Италиански климатични деятели от придвижването „ Последно потомство “ хвърлиха грахова чорба по платното, а след това се залепиха за стената на галерията.

Нападението над картината беше осъществено от четири дами, които крещяха лозунги против световното стопляне и изкопаемите горива.

„ Сеячът “ на Ван Гог е част от галерия в историческия „ Палацо Бонапарте “ в центъра на Рим. Платното е благосъстоятелност на холандския музей „ Крьолер-Мюлер “ и е предпазено от стъкло. Няма вреди по картината, сподели Камила Талфани, представител на уредниците на изложбата.

Това бе поредна офанзива на екоактивисти срешу шедьоври на изобразителното изкуство в опита им да привлекат вниманието на медиите и обществото. През миналите седмици ековандали нападнаха " Купа сено " на Клод Моне в Потсдам, " Момичето с перлена обица " на Вермеер в Кралската изложба в Хага.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР