Британската писателка Джоан Роулинг е била заплашена със смърт след

...
Британската писателка Джоан Роулинг е била заплашена със смърт след
Коментари Харесай

Заплашиха със смърт Джоан Роулинг след пост в защита на Салман Рушди

Британската писателка Джоан Роулинг е била застрашена със гибел след нейн пост в отбрана на прободения нощес публицист Салман Рушди.

57-годишната авторка на романите за Хари Потър разгласява в профила си екранни фотоси на известие от консуматор, който е написал " не се притеснявай, ти си идната " в отговор на нейн пост, в който тя написа, че се усеща доста зле след новината за офанзивата против Рушди, оповестява Нова телевизия.

Екранните фотоси на опасността са съпроводени с таг на акаунта по поддръжка на Туитър и думите " Някакъв късмет за помощ? ".

. any chance of some support?
— J.K. Rowling (@jk_rowling)
По-късно тя осведоми почитателите си за обстановката, като разяснява: „ На всички, които изпращат поддръжката си: благодаря ви.

Роденият в Индия английски създател Салман Рушди, чийто произведения му навлякоха смъртни закани от Иран през 80-те години на предишния век, трябваше да изнесе лекция, само че бе атакуван. Той е намушкан във врата, в черния дроб, и може да загуби окото си. В момента се намира в тежко положение на апаратна вентилация в болница в Ню Йорк.

В петък полицията на щата Ню Йорк разпознава нападателя му като Хади Матар, 24, от Феървю, Ню Джърси. Мъжът е задържан. Откакто обвиненият беше разпознат, хората в обществените медии спекулираха дали офанзивата е обвързвана с фетвата на някогашния водач на Иран аятолах Хомейни, в която написа, че килърът на Рушди ще се смята за страдалец и ще отиде в парадайса.

Призивът беше насочен след публикуването на книгата му " Сатанинските строфи ", която е неразрешена в Иран от 1988 година, защото доста мюсюлмани я считат за богохулна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР