Британската писателка Дж .К. Роулинг каза, че не се интересува

...
Британската писателка Дж .К. Роулинг каза, че не се интересува
Коментари Харесай

Дж. К. Роулинг в подкаст: Не ме интересува как ще бъда запомнена, грижа ме е за настоящето

Британската писателка Дж.К. Роулинг сподели, че не се интересува по какъв начин ще бъде запомнена, съобщи ДПА.

Авторката на бестселъри, известна с книгите за приключенията на Хари Потър и с мненията си за транссексуалните дами - необятно възприемани като безпричинно трансфобски, съобщи в нов подкаст, че не се тормози по какъв начин ще я възприемат бъдещите генерации.

" Не се разхождам из дома си, като мисля за наследството си ", споделя 57-годишната писателка в първия епизод на подкаста " The Witch Trials of J.K. Rowling ", пуснат във вторник.

" Какъв пищен метод да изживееш живота си, разхождайки се в близост и мислейки: " Какво ще бъде моето завещание? Каквото и да е, аз ще съм мъртва. Грижа ме е за сегашното. Грижа ме е за живите ", добави тя.

 Getty Images

 

Подкастът от седем елементи се основава на диалози на Роулинг с Меган Фелпс-Ропър - някогашен член на антиЛГБТК баптистката черква " Уестборо ", която се отхвърли от живота " на набожен екстремизъм през 2012 година " и осъди хомофобска изразителност на религиозната организация.

Фелпс-Ропър се свързва с Роулинг с вярата " да разбере нейната позиция " във връзка с несъгласията към авторката и отзвука на позицията, която пази - изключително по въпросите на транссексуалните.

Дж. К. Роулинг отхвърля обвиняванията в трансфобия, само че през последните три години разгневи ЛГБТК бранителите поради споделените си възгледи със своите 14 милиона почитатели в Туитър.

Заради мнението си тя е жигосана от организации за отбрана на правата на ЛГБТК общественост по целия свят. Известни персони като звездата от " Хари Потър " Даниел Радклиф и артиста от Бродуей Антъни Рап се оповестиха против нея.

Водеща на подкаста е Фелпс-Роупър, а продуцент е " Фрий прес " (The Free Press) - медийна компания, учредена от някогашния редактор във в. " Ню Йорк таймс " Бари Вайс.

Защитници на правата на транссексуалните дефинират Вайс като " основна фигура в популяризирането и разпространението на сериозни и антитранссексуални възгледи ".

Според " Фрий прес " подкастът е " аудиодокументален филм, който преглежда някои от най-спорните спорове на нашето време посредством живота и кариерата на най-успешния създател в света ".

Премиерата на първите два епизода беше във вторник.  Останалите пет ще бъдат предавани седмично, отбелязва ДПА.

Инфо: Теодора Славянова, Българска телеграфна агенция

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР