Британската петролна корпорация British Petroleum обяви , че ще се

...
Британската петролна корпорация British Petroleum обяви , че ще се
Коментари Харесай

British Petroleum ще се избави от дела си в Роснефт

Британската петролна корпорация British Petroleum разгласи, че ще се отърве от каузи си в Роснефт поради военната интервенция на Русия за демилитаризиране на Украйна.

„ Съветът на шефовете на BP разгласи през днешния ден, че ще продаде каузи си в Роснефт. BP има 19,75 % дял в Роснефт от 2013 година В допълнение, основният изпълнителен шеф на BP Бернард Луни се отдръпва от Съвета на шефовете на Роснефт, решението влиза в действие незабавно. Друг член на борда на шефовете на Роснефт, назначен от BP, някогашен основен изпълнителен шеф на групата BP Боб Дъдли, също напуща борда на шефовете.

Компанията означи, че в продължение на 30 години са работили в Русия дружно с отлични съветски сътрудници, само че военните интервенции трансформират обстановката.

Съветът на шефовете на BP добави, че тези решения са в дълготраен интерес на акционерите.

Коментирайки обстановката, Роснефт сподели, че съветската компания е от огромно значение за BP, в това число с изплащането на 640 милиона $ дивиденти през 2021 година Имайки поради това, те стигнаха до извода, че „ политическата обстановка е била употребена, с цел да се навреди на английската компания и да се понижи нейната конкурентоспособност “.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР