Британската одиторска и консултантска компания EY & Associés проведе проучване, ...

Британската одиторска и консултантска компания EY & Associés проведе проучване,

Toyota продава най-много коли в света, но VW е с повече печалба

Британската одиторска и консултантска компания EY & Associés организира изследване, по време на което пресметна броя на продадените коли в света от най-големите автомобилни марки. В резултат на отчета Toyota беше приета за най-големия производител през 2021 година Японската марка е продала 10.49 милиона автомобила по целия свят предходната година. В съпоставяне с 2020 година продажбите на компанията са се нараснали с 10 %.

На второ място в класацията е концернът Volkswagen: 8.3 милиона продадени коли. Тройката се затваря от General Motors. Американската корпорация е продала 6.29 милиона автомобила. След тях се подреждат Stellantis и Honda, допълвайки топ 5 на най-големите международни автомобилни производители. Цифрите на тези концерни възлизат надлежно на 5.92 и 4.12 милиона автомобила.

На европейския пазар Volkswagen остава водач по продажби с 2.61 милиона продадени автомобила. Второто и третото място с 2.23 и 0.96 милиона продадени коли заеха Stellantis и Renault. Освен това последният утежнява индикатора си с 10 % по отношение на 2020 година

Що се отнася до приходите, още веднъж Volkswagen беше приет за неоспорим водач. През миналата година немският тръст е спечелил 250 милиарда евро, до момента в който за Toyota печалбите се пресмятат на към 238 милиарда евро. Трети в света с оборот от 194 милиарда е Stellantis.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg