Британската нискобюджетна авиокомпания ИзиДжет (EasyJet) обяви, че планира да остави

...
Британската нискобюджетна авиокомпания ИзиДжет (EasyJet) обяви, че планира да остави
Коментари Харесай

Самолетите на Изиджет ще пътуват с празни средни седалки

Британската нискобюджетна самолетна компания " ИзиДжет " (EasyJet) разгласи, че възнамерява да остави междинните седалки в самолетите празни за съблюдаване на по-голяма отдалеченост сред пасажерите, когато полетите по целия свят още веднъж се възстановят, заяви " Би Би Си ".

Изпълнителният шеф на компанията, Йохан Лундгрен счита, че тази мярка ще насъчи хората да летят след отминаване на болестта, без да се опасяват за здравето си.

" Разреждането няма да е мъчно. И без друго в първите дни на " събуждане " на полетите не всички места на борда на " ИзиДжет " ще се изпълнят. Говоря за тази стъпка като начална фаза след отминаване на болестта, само че въпреки всичко никой не знае по кое време ще е това ", сподели Лундгрен.

Към момента резервациите, които има самолетната компания за зимния сезон, са повече спрямо година по-рано. Това обаче се дължи на обстоятелството, че множеството от пасажерите, които са имали билети за този сезон са ги пренасочили за зимния, поради експлоадирането на епидемията от ковид и възбраната за пътувания.

" ИзиДжет " чака да регистрира поправена загуба преди налозите от 360 - 380 милиона паунда за полугодието. Авиокомпанията ще понесе обилни загуби свързани и с разноските за гориво, защото към този момент е купила реактивно гориво за своите самолети, а не е ясно по кое време те още веднъж ще полетят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР