Британската нация казва днес последно сбогом на Нейно Величество. В

...
Британската нация казва днес последно сбогом на Нейно Величество. В
Коментари Харесай

Светът казва последно сбогом на Нейно Величество

Британската нация споделя през днешния ден последно довиждане на Нейно Величество. В Лондон се стичат публични лица и елементарни хора за първото държавно заравяне по-късно на Уинстън Чърчил през 1965 година, написа The Guardian.

Поклонението на обществеността пред ковчега на кралицата, изложен в Уестминстър Хол от сряда, завърши тази заран в 6.30 ч. локално време. Приблизително 300 000 души чакаха по 17 часа приблизително на днонощие, с цел да се простят с Елизабет II.

Уестминстърското абатство е отворено от 8.00 ч. за всички, които ще участват на погребението на кралицата. Сред поканените са държавни водачи, политици и кралски особи.

В 10.30 ч . ковчегът на кралицата ще бъде пренесен с лафет от Уестминстър Хол до абатството. Той е теглен от 142 моряци от Кралския флот. Традицията датира от погребението на кралица Виктория през 1901 година

Крал Чарлз III, съпроводен от членове на кралското семейство, както и членове на кралското домакинство, ще следват ковчега, до момента в който той пътува от Уестминстър Хол до абатството в 10.44 ч.

Шествието пристигна в Уестминстърското абатство в 10.52 ч. Траурната върволица мина през западната врата на абатството, а групата на носачите – формирана от членове на армията на кралицата – придвижи ковчега от лафетаза погребалната работа.

Службата започна в 11 ч. локално време. Тя е водена от декана на Уестминстър доктор Дейвид Хойл. Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби ще изнесе проповед.

В 11.55 ч. ще прозвучи The Last Post, след което ще последва двуминутно безмълвие.

По обед държавната панихида ще завърши с осъществяването на Националния химн. Ковчегът още веднъж ще бъде претрупан на лафета на Кралския флот.

Процесията с ковчега на починалата кралица ще продължи до Арката на Уелингтън в 12.15 ч. Шествието, водено от крал Чарлз III царя, ще бъде формирано от няколко групи, като всяка е съпроводена от оркестър. Тези групи включват представители на Кралската канадска конна полиция, както и отряди от въоръжените сили на Британската общественост.

Кралската конна артилерия на Кралските войски ще създаде церемониални залпове в Хайд Парк, до момента в който Биг Бен ще бие всяка минута.

В 13 ч. траурната върволица ще дойде до Арка „ Уленгтън ”  и ковчегът ще бъде подложен в държавна катафалка, след което тя ще се насочи към Уиндзор. Ще има кралски салют и още веднъж ще прозвучи Националният химн.

Катафалката ще стигне до Портата на фермата Шоу на Албърт Роуд, Уиндзор, малко след 15 ч. и ще се причисли към погребална върволица, която е образувана и се движи по Лонг Уок към замъка Уиндзор.

Крал Чарлз III, съпроводен от други членове на кралското семейство, ще се причисли към процесията в на територията на замъка, като членовете на кралското семейство ще застанат в задната част на ковчега – в 15.40 ч.

Шествието ще стигне до западните стъпала на параклиса „ Сейнт Джордж ” в замъка Уиндзор в 15.43 ч. Ковчегът ще бъде пренесен в параклиса преди службата.

16 ч. е началният час на службата, която ще се предава по малкия екран. На нея ще участват 800 посетители. Тя ще се води от декана на Уиндзор Дейвид Конър с благословията на архиепископа на Кентърбъри. След това ковчегът на кралицата ще бъде спуснат в кралския трезор.

Частната погребална работа е с начален час 19.30. Тя ще бъде осъществена от декана на Уиндзор – духовният глава на параклиса „ Сейнт Джордж ”, на която ще участват кралят и неговите близки. кралицата ще бъде положен в мемориалния параклис на Джордж VI в параклиса до гроба на принц Филип и нейните родители, крал Джордж VI и кралицата майка.

Обединеното кралство ще работи през днешния ден на занимателен каданс. Обществените услуги, огромните магазини и доста търговци на дребно ще останат затворени. Крал Чарлз III разгласи понеделника за неработен ден предходната седмица. Много известни търговски обекти и заведения за хранене оповестиха, че ще бъдат затворени в памет на кралица Елизабет II. Сред тях са известни марки като Sainsbury`s, Argos, Aldi, Lidl, Tesco  и M&S, заяви Sky News.  

Прочутият първокласен магазин Harrod`s също ще остане затворен през днешния ден. Други марки, които не са английски, измежду които испанската Zara, френската L`Occitane и шведската IKEA, също ще спазят деня за респект към кралицата. Учебните заведения също остават затворени.

Въздушният график на полетите над Лондон ще бъде изменен, зада се избегне шума на избрани места и в избрани часове. Лондонското летище Хийтроу разгласи, че редуцира с 15% полетния трафик – 150 полета ще имат забавяне по време на двуминутното безмълвие след панахидата, по време на траурното шествие и по време на частната гала в параклиса „ Сейнт Джордж ” в замъка Уиндзор.

Лондонската фондова борса също ще отдаде респект към кралското заравяне и ще остане затворена през днешния ден. Лондонската борса за метали обаче, няма да анулира търговията, решение, което провокира гнева на брокерите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР