Британската национална здравна служба ще започне да изпълнява програмата си

...
Британската национална здравна служба ще започне да изпълнява програмата си
Коментари Харесай

Ваксинацията срещу COVID-19 във Великобритания започва във вторник

Британската национална здравна работа ще стартира да извършва програмата си за имунизиране против ковид от вторник, откакто бъдат доставени първите дози от имунизацията, съобщи ДПА, като цитира изпълнителния шеф на службата Крис Хопсън.
Британският министър председател Борис Джонсън назова програмата най-голямата акция за имунизиране в английската история.
Около 800 000 спомагателни дози от имунизацията, която ще бъде употребена по програмата, се чака да дойдат в страната идната седмица. До края на годината ще бъдат доставени милиони дози.
В сряда компанията "Бионтех " разгласи, че нейната ваксина, основана взаимно с компанията Пфайзер, е утвърдена за незабавна приложимост от английската регулаторна организация.
Ваксината ще бъде сложена първо на хората, които живеят или работят в старешки домове, както и на хората над 80 години и на здравния личен състав, който е изложен на максимален риск.
Поставянето на имунизацията ще става в 50 болнични центрове из страната поради нуждата тя да се съхранява при минус 70 градуса по Целзий.
Англия бе първата страна, която утвърди имунизацията на Пфайзер и Бионтех, която в този момент се изследва и от американските, и от европейските регулаторни органи.
Във Англия към този момент към 60 000 души починаха от затруднения от болестта с ковид, съгласно формалните данни, само че в реалност броят на жертвите може да е по-голям.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР