Британската министър-председателка Тереза Мей увери днес, че нейните предложения за

...
Британската министър-председателка Тереза Мей увери днес, че нейните предложения за
Коментари Харесай

Британското правителство представи Бялата книга за Брекзит

Британската министър-председателка Тереза Мей увери през днешния ден, че нейните оферти за Брекзит " дават отговор на вота на британците ", след подозрението, изразено от президента на Съединени американски щати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това, което вършим, е в отговор на вота на английския народ. Това вършим посредством нашите оферти ", акцентира Мей след срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Правителството на Мей, застрашено от евентуален протест в личната й партия, показа през днешния ден в Народното събрание предложенията си за търговски връзки с Европейски Съюз след излизането си от общността, предстоящи от дълго време от Брюксел и провокирали оставките на министъра на външните работи и на министъра за Брекзит, съобщи Франс прес.

По-рано през днешния ден на конференция в Брюксел президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че се съмнява, че предложенията на Мей дават отговор на това, за което британците са дали своят вот на референдума през юни 2016 година

" Хората гласоподаваха за разкъсване (на връзките на Англия с ЕС), съобщи Тръмп.

" Предполагам, че ще създадат това, само че може би ще поемат по различен път. Не зная дали (британците) гласоподаваха за това ", посочи американският президент.

" В Обединеното кралство ме харесват доста. Мисля, че са съгласни с мен за имиграцията ", продължи Тръмп и означи, че " по тази причина се е стигнало до Брекзит ".

Тръмп сподели още, че Европейски Съюз би трябвало да обърне " огромно внимание " на имиграцията, която съгласно него " надвива в Европа ". " Имиграцията е нещо доста значимо и през днешния ден споделих на Европейския съюз, че би трябвало да й извърнат огромно внимание, тъй като имиграцията надвива в Европа... Казах им го мощно и ясно ", натърти Тръмп.

Британското държавно управление оповести обстоен проект за " кардинален, прагматичен и упорит " Брекзит, който се чака да се сблъска с евентуален отпор на Европейски Съюз, съобщи Асошиейтед прес.

Дългоочакваният документ цели да остави Англия в свободния пазар на общността за артикули, при по-хлабави връзки що се отнася до услугите.

Планът обаче разгневи покровителите на твърдия Брекзит в Консервативната партия на Мей, съгласно които той ще ограничи свободата на Англия да подписва нови търговски контракти по света.

Новоназначеният външен министър Доминик Рааб сподели, че проектът приканва за " новаторско и невиждано икономическо партньорство " сред Англия и Европейски Съюз.

В уводните думи на противоречивия документ, който предлага основаване на нов митнически съюз с блока на 27-е, Мей акцентира, че постигането на съглашение с Брюксел изисква " прагматизъм и взаимни отстъпки от всяка от страните ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР