Британската министър-председателка Тереза Мей се зарече да се бори за

...
Британската министър-председателка Тереза Мей се зарече да се бори за
Коментари Харесай

Тереза Мей защити споразумението с ЕС за Брекзит

Британската министър-председателка Тереза Мей се зарече да се бори за постигнатото от нея съглашение с Брюксел за развода с Европейски Съюз, като уточни, че то е в полза на гласоподавателите, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
 Вълна от оставки в английското държавно управление след утвърдената договорка за Брекзит  Сделката за Брекзит: Някои от основните точки в плана за съглашението с Европейски Съюз
" Ще го отстоя ли? Да! ", - сподели тя. - Моята работа е да реализира най-хубавото съглашение за Англия и моя работа е да реализира съглашение, което е в народен интерес. "

" Вярвам със всяка своя фибра, че курсът, която съм поела, е верният за нашата страна и за нашия народ ", акцентира Мей.

Постигнатото с Европейски Съюз съглашение беше признато нощес от английското държавно управление след интензивни договаряния в последните дни.

Проектодоговорът обаче беше посрещнат с рецензии и докара до оставки в английското държавно управление. 

Сред подалите оставка е и министърът за Брекзит Доминик Рааб, който разгласи, че не е склонен със съглашението. 

Той подлага на критика текстовете за особения режим за Северна Ирландия, който съгласно него заплашва териториалната целокупност на Обединеното кралство. Рааб изрази неодобрение и поради режима backstop, който не е стеснен във времето и е авариен вид за урегулиране на въпроса с границата на Северна Ирландия. Според признатия проектодокумент, в случай че до края на 2020 година не се откри метод да се резервира отворена ирландската граница, то Северна Ирландия и след Брекзит ще съблюдава разпоредбите на единния пазар в Европейски Съюз. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР