Британската министър-председателка Тереза Мей призова днес Европейския съюз за ново

...
Британската министър-председателка Тереза Мей призова днес Европейския съюз за ново
Коментари Харесай

Тереза Мей иска нова сделка от ЕС за ирландската граница

Британската министър-председателка Тереза Мей прикани през днешния ден Европейския съюз за ново съглашение, с цел да се предотврати " твърда " граница в Северна Ирландия, и изиска Брюксел бързо да отговори на нейния проект за да се избегне предполагащ нездравословни последствия брекзит без договорка, съобщи Ройтерс.

Мей сподели в тирада пред политици и бизнес водачи в Белфаст, че възможна " твърда " граница сред Северна Ирландия и Ирландия, откакто Англия напусне Европейски Съюз, ще бъде " съвсем немислима ", само че отхвърли настоящия проект на Брюксел като " неупотребим ".

Тя съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да се обвърже с нейния проект за брекзит, показан по-рано този месец, който предлага да се договорят допустимо най-близки връзки за търговията със артикули, с цел да се отбрани бизнеса и да се извърши ангажимент за отбягване на нуждата от инфраструктура на границата.

По думите й " в този момент остава Европейски Съюз да отговори. Не просто да разчита на предходни позиции, които към този момент са се потвърдили като неприложими, а да развие своята позиция. "

Мей дойде на посещаване в Северна Ирландия, с цел да се запознае от близко с ситуацията на проблематичната граница сред английския регион и членуващата в Европейски Съюз Ирландия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР